dilluns, 4 de maig del 2015

Dia internacional del soroll

 Dia internacional del soroll.

conscienciació del soroll
El passat 29 d'abril de 2015 i amb motiu del 20è Dia Internacional de Conscienciació del Soroll, els alumnes del taller de sostenibilitat de la nostra escola han participat en l'activitat "Visc amb soroll?" organitzada per la Direcció General de Qualitat Ambiental (DGQA).


Amb els nostres Smartphones vam mesurar els decibels a diversos llocs de l'escola, tant interiors com exteriors, mitjançant l'aplicació per a mòbil NoiseWatch, que també permet ubicar-lo al mapa. Després vam elaborar la mitjana de diverses mostres i vam fer arribar les dades a l'organització.

La DGQA va recollir totes les mesures que es van publicar a les xarxes socials i elaborarà un mapa de Google Earth.

Finalment, farà un tractament estadístic i cartogràfic de la informació recollida i publicarà un resum amb les dades de participació en la jornada del Dia Internacional de Conscienciació del Soroll.


L’objectiu de la iniciativa és apropar a la població al coneixement del soroll ambiental; el nostre és engrescar als nostres alumnes a conèixer i entendre què és la contaminació acústica i com a tots i totes ens pot afectar.












Podeu consultar el mapa provisional dels mesuraments a: http://www.gencat.net/mediamb/acustica/Puns%20de%20mesurament%20dia%20del%20soroll.kmz

Fonts: Generalitat de Catalunya. Departament de Territori i Sostenibilitat > Medi Ambient i Sostenibilitat  última actualització 30.04.2015


ELPAIS.com - RSS - Medio Ambiente